Dina sparade recept

  • Du har inga sparade recept

Vad är detta?

Sök bland 20.000 recept

Hitta receptet till fredagsmyset eller lördagsfesten. Sök bland över 20.000 recept på nätet. Ange namn eller ingrediens (eller kombination) i fältet nedan.

Skicka in ditt eget recept här »

Marinerad getost med pinjenötter och Serranoskinka

Marinerad getost med pinjenötter och Serranoskinka

Skriv utSpara bland dina receptTipsa en vän om detta recept Källa: Baromat
Marinerad getost med pinjenötter och Serranoskinka En gudomligt god liten rätt som blir en given succé både som förrätt på festmenyn eller serverad som barmeny/tapas. Kan förberedas i förväg

Ingredienser till marinerad getost med pinjenötter och serranoskinka

(recept för ca 4 port)
Ca 200g getost (chevre ost)
8-12 skivor serranoskinka eller annan lufttorkad skinka såsom parmaskinka
Rucolasallad

Marinad:
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
Salt och peppar (ca en nypa vardera)
Ca 50 g pinjenötter
1 schalottenlök
1 bunt färsk bladpersilja (ca 1 dl grovhackad)

Beskrivning till marinerad getost med pinjenötter och serranoskinka

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en upphettad torr stekpanna till de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid.

Blanda rapsoljan med vitvinsvinägern, honung samt salt och peppar, rör om ordentligt med en sked tills honungen helt lösts upp. Finhacka löken och grovhacka persiljan och blanda ner i marinaden tillsammans med drygt hälften av pinjenötterna (spara resten till garneringen).

Skär bort de vita kanterna runt osten, dela därefter osten i mindre grova bitar. Häll marinaden över ostbitarna och låt osten stå och dra en stund (gärna i kylskåp).

Bred ut skinkskivorna två och två på fyra små fat. Tag upp ostbitarna tillsammans med nötter, lite lök och persilja med en gaffel (andvänd gaffel för att undvika att få med för mycket av oljan) och fördela blandningen på de utbredda skinkorna (spara eventuellt lite av ostblandningen, gärna mindre bitar). Rulla ihop skinkskivorna runt fyllningen.

Toppa med hjälp av gaffeln resterande ostfyllning på toppen av rullarna. Garnera med nötterna som är kvar samt avsluta med att lägga några blad ruccolasallad på och runt anrättningen. Ställ kallt tills serveringen.

Servera och NJUT!!!

Baromat recenserar

Kalasgod förrätt

Kan verkligen rekommendera den här rätten. Alla som smakat har tyckt att den är kanon god.

Senast visade Baromatrecept (med bild)

Marinerad getost med pinjenötter och Serranoskinka

Marinerad getost med pinjenötter och Serranoskinka

Marinerad getost med pinjenötter och Serranoskinka Se receptet

Källa: Baromat

baconrullade gröna oliver

baconrullade gröna oliver

baconrullade gröna oliver Se receptet

Källa: Lena Vidarsson

Kycklingfilé med medelhavssmak

Kycklingfilé med medelhavssmak

Kycklingfilé med medelhavssmak Se receptet

Källa: Bodil Näslund

Pasta med kyckling, fetaost och pesto

Pasta med kyckling, fetaost och pesto

Pasta med kyckling, fetaost och pesto Se receptet

Källa: Johanna Wikström

avocadodip till räkor

avocadodip till räkor

avocadodip till räkor Se receptet

Källa: eila söstram

Smörstekt grön sparris med parmesanost och pinjenötter

Smörstekt grön sparris med parmesanost och pinjenötter

Smörstekt grön sparris med parmesanost och pinjenötter Se receptet

Källa: Baromat